...en de nieuwe bus was al heel snel gekocht. Een lege, zwarte Mercedes-Benz VITO bestelbus uit 2017 met alle opties.. Een buscamper moet het natuurlijk nog worden, en daar trekken we ruim een jaar voor uit. Op deze pagina vind je korte reisverslagen in woord en beeld van de reizen die wij met onze VITO buscamper hebben gemaakt. Een kleinere buscamper, Walter-Jr (zoon van), en zeker een nieuw avontuur!


Zaterdag 4 juni t/m maandag 6 juni 2022  -  Lienen (Duitsland)

   

Alle aanpassingen aan de prachtige nieuwe bus staan voor 2022 ingepland, maar na het plaatsen van de ramen en het slaaphefdak konden we het niet laten om toch een weekendje weg te gaan, vooral ook om het slapen uit te proberen. Ook de extra bustent moest nog uitgeprobeerd worden. Lienen, in ons geliefde Teutoburgerwald was de bestemming. Op een overvolle camping tijdens het Pinksterweekend vonden we toch nog een mooi rustig plekje. Lange wandelingen hebben we gecombineerd met het uitproberen van onze mooie VITO bestelbus die nog een camper moet worden. Het voelde goed en we kunnen ons buscamper-bouw-plan in 2022 met alle vertrouwen voortzetten om er een mooie complete buscamper van te maken. Vanaf 2023 gaan er dan echt weer gereisd worden na een jaar van bedenken, zoeken, plannen en bouwen. Op naar 2023 met Walter-Jr.


Donderdag 4 november  t/m maandag 8 november 2021  -  Bielefeld (D), Zelhem

   

De VW Transporter is goed bevallen vorige maand. Maar toch ook eerst nog een Mercedes-Benz VITO met dezelfde camper inbouw uitproberen, dat was het plan. Bij SunTrail in Doetinchem eerst richting Bielefeld gereden. In het na-seizoen was het lekker rustig op de camping en kon deze buscamper in alle rust uitgeprobeerd worden. Qua rijgenot is de Mercedes toch een stuk comfortabeler. Zaterdag terug naar Nederland om vervolgens nog een paar dagen in Zelhem bij de boer op een camping te verblijven. Goed vergelijkingsmateriaal en de keuze viel al snel op de Mercedes VITO, vooral om zijn luxe, rij-gemak en automatische versnellingsbak. Op zoek naar een geschikte en vooral ook mooie MB VITO dus!


Vrijdag 9 oktober  t/m maandag 11 oktober 2021  -  Vlissingen

   

De volgende stap in ons nieuwe camper plan, na het verkopen van Mr-White, is het huren van een kleiner camperbusje om uit te proberen hoe dat bevalt. En vlak na ons 'rondje Duitsland' hebben we bij Camperbouw&verhuur Dongen een VW Transporter camper gehuurd voor een weekend. Natuurlijk wel een beetje wennen, maar het voelde eigenlijk gelijk al wel goed. Minder ruimte dus wat meer improvisatie, maar dat maakt het kamperen er niet minder leuk om. Boven slapen, beneden slapen, koken, binnen zitten, buiten zitten, het was een mooi weekend waarin we zoveel mogelijk hebben uitgeprobeerd in dit kleinere kampeerbusje. Een positieve test precies op het moment dat Mr-White verkocht gaat worden aan zeer enthousiaste mensen uit Amsterdam. We liggen dus mooi 'op koers' met ons nieuwe plan...