PORTFOLIO

 

1985 - 2021 ©

FOTOGRAFIE - Mijn passie voor fotografie kreeg een plaats in de digitale vormgeving en een overstap naar de digitale fotografie kon daarom ook niet uitblijven. Het zelf ontwikkelen en afdrukken behoort inmiddels tot het verleden. Alleen bij speciale foto-projecten bouw ik de DOKA nog op. De fotocamera is uiteindelijk het voornaamste gereedschap gebleken voor al mijn werk. Mijn kennis van (product) fotografie is de laatste jaren bij het ontwikkelen van webshops ook zeer handig gebleken.

BEELDENDE KUNST - Al sinds 1985 ben ik bezig met de meest uiteenlopende manieren van vormgeving. Na mijn studietijd aan DEVA in Almelo en de Kunstacademie (AKI) Enschede, ook als zelfstandig werkend Beeldend Kunstenaar. In de periode van 1985 tot 2002 heb ik veel conceptuele Beeldende Kunst gemaakt. Door mijn ‘vrije geest’ heeft Beeldende Kunst altijd een zeer speciale plek gekregen in mijn werk. Nog steeds werk ik met veel passie en voldoening aan mijn eigen beeldende concepten.

GRAFISCHE VORMGEVING - Met het clubblad De Duurloper van atletiek vereniging LAAC Twente is het in 2005 eigenlijk allemaal begonnen. Sindsdien houd ik me bezig met alle voorkomende DTP werk, van logo tot huisstijl, van visitekaartje tot brochure. Met "vrije" grafische vormgeving houd ik mij ook veel bezig en ik gebruik daarin vaak mijn eigen fotografie.

WEBDESIGN - is gekozen om de horizon verder te verbreden en vormgeving van papier voor het beeldscherm te digitaliseren. Eigen fotografie heeft hierin een bepalende factor gekregen. Uitgangspunt voor een HG67 website is het vinden van een doeltreffende manier om de boodschap over te brengen. Basisprincipes zijn eenvoudige navigatie en een 'strak' ontwerp waarbij de wensen van de opdrachtgever tot uiting komen.

Sinds 2012 ontwikkel en beheer ik webshops en houd ik mij bezig met verschillende cms-systemen. Grafische vormgeving en fotografie komt hierbij veel aan bod.